KONEČNĚ VÝVAR? ALE CO S VÝVAREM? Za sebe

Odměna: 4000,- 2000,-, zástěry, produkty

Název klienta: Konečně vývar

100%
Projekt byl ukončen

Jednou větou

Jak byste přesvědčili kamarády a kamarádky, vaše okolí, aby si kupovali domácí, poctivý, několik hodin tažený vývar ve skle, od dvou bráchů? Hledáme nápady, postřehy, hlášky, cesty, cokoli co pomůže vysvětlit neznalým, na co že to vývar vlastně je? K čemu slouží? Proč je skvělěj? A co dělá pro tělo, nebo pro jídlo, do kterého se přidá?

Milá parto.

Chceme se s Vámi podělit o jedno zjištění. Vývary jsou sakra důležitý. Vývary jsou totiž základ dobrý zdravý kuchyně. A vývary se začínají vracet, dokonce s nálepkou “SUPERFOOD”, protože pro tělo mají několik zdravotních účinků. Jsou pro všechny, pro děti, těhotné mamky, silný chlápky, sportovce.

 

A právě takový vývar, pod značkou - Konečně vývar - dělají dva bráchové, kteří nás oslovili, abychom jim pomohli to vysvětlit lidem.

 

Šéfkuchaři bez vývaru neudělají nic. Český domácnosti to začaly chápat stejně. A podívejte se třeba, jak se za pár let změnily recepty. Místo “přidejte vodu” vám doporučují “přidejte vývar”. Prostě když chcete udělat to nejlepší jídlo, třeba rizoto, omáčku, vaší tajnou polévku, tak se člověk bez vývaru neobejde. Už častokrát volíme zdravější a poctivější řešení, nezdráháme se za domácí nebo farmářský suroviny připlatit.

 

A když potřebují lidi ušetřit čas, protože vývar se táhne několik hodin, a přitom ani trochu se nešidit na kvalitě, je tady pro ně Konečně vývar, první firma, která dělá vývar ve skle.

 

Bráchové Jarda a Honza před šesti lety rozjeli start-up s nesolenými vývary rovnou z domácí kuchyně na Žižkově, kde vznikla receptura na jejich první vývar ze zeleniny. Poprvé to vyzkoušeli, když chtěli na společném výletě na chatě udělat dětem parádní taťkovské rizoto, pravé italské. A nechtěli otravovat ženy, aby si mohly odpočinout. No a neměli nic po ruce, jenom pitomou kostku, suchý bujón. Chutnalo to skvěle, děti nadšený. Takže si původně mysleli, že vývary český trh ocení natolik, že se vyprodají z polic farmářských obchodů hned. Záhy ale zjistili, že zákazníci vůbec netuší, co to vývary ve sklenici jsou - co je to za produktovou kategorii. A tak se rozhodli, že rozjedou výraznou komunikaci s hlavním claimem ,,Jdeme do boje proti kostkám.’’ 

 

Z firmy na vývary udělali hnutí. A v tu chvíli se k nim začalo hlásit spousta odběratelů – sami! Bratři vývary pomalu nestačili vařit a tak museli rozjet business s ještě serióznějším přístupem. 

 

O šest let později mají v produktovém portfoliu hovězí, kuřecí a zeleninový vývar. Naučili český trh i na demi-glace a momentálně představili i novinku Konečně kuřecí consommé. Bráchové razí přístup hodný pravých chlapů – nikoho nešidí, odebírají maso i zeleninu z etických farem, kde mají zvířata nejlepší podmínky k životu, a to se projevuje na chuti a vysoké kvalitě produktů. Vlastně to dělají pro sebe, takový, aby to mohli dát nejbližším. Proto pravidelně vyhrávají všechny oficiální testy jako D-test a taky slepé testy mezi zákazníky. 

 

Jenže na trh přišla konkurence. Začali bráchy kopírovat. A není jich málo - jsou tu firmy, co mají solené i nesolené vývary a polévky, i velkou komerční distribuci. Některé jsou dobré, některé méně, některé jsou spíš čajíček z ponožek. Chtěli bychom, aby Konečně vývar byl i nadále vnímán jako firma, co byla první a postavila základ kategorii vývarů.

 

Proto klient potřebuje vás a vaše nápady.

Jak byste kámošům vysvětlili, co jsou vývary ve sklenici? 

Jak byste vysvětlili, že se bez vývaru člověk v kuchyni prostě neobejde?

Jak vnímáte kategorii vývarů? Co to vlastně je? Polotovar? Hotové jídlo? Ingredience? Nejlepší pití?

Jak byste to prodali lidem?

Na které výhody vývaru byste upozornili? 

 

Níž najdete představení konceptů, možná vymyslíte jiné, se kterými bychom potřebovali pomoct. Vyberte si jeden nebo více a napište nám vlastní nápady, postřehy a příběhy. 

 

VÝVAR JE POLÍVKA

O tom, že Češi jsou polívkoví maniaci, není sporu. Polívka k meníčku, nedělní bramboračka po procházce, Phóčko na každém rohu. 

Čech je prostě polívek král. No a základem poctivé polívky je kvalitní domácí vývar. Ať už je tažený z kořeňačky, nebo z kostí.

Jenže táhnout vývar chce čas. Vyvařit takové hovězí kosti může trvat až 8 hodin. Představte si, že vám těch osm hodin někdo naservíruje do sklenice.

 

VÝVAR JE INGREDIENCE

Vývary jsou základ kuchyně - fungují jako ingredience do omáček, na podlévání, do rizot i do těstovin. Když už jsme u toho, dokážete si představit krémové rizoto bez parmazánu, vína a kuřecího vývaru? Guláš od řezníka na kostce? Velouté bez vývaru? To už všem, kdo se alespoň jednou za čas mihne okolo vařečky v kuchyňské zástěře, začíná vřít krev v těle.

Vývar totiž jídlo ochutí. Vývar posílí. Vývar je prostě základ, bez kterýho sice uvaříte, ale strašně se bez něj ošidíte. 

 

VÝVAR JE LÉK

Vyvařené kosti z farmářských zvířat mají spoustu zdravotních benefitů. Věděli jste, že poctivý domácí vývar zlepšuje kromě imunity i zažívání, posiluje funkci jater a mozku, vypíná pleť a obnovuje svalovou tkáň? 

 

VÝVAR JE IONŤÁK

Vývar je přírodní pití, co člověka zaručeně zvedne ze židle. 

Chybí mi energie před zápasem. Potřebuju rychle nakopnout, ale nemám chuť zanášet tělo zeleno-modrou chemií. 

 

VÝVAR JE VYPROŠŤOVÁK

Dát si sklenici horkýho vývaru je lepší než plato ibalginu. 

Všichni jsme v té situaci byli – ráno po veselý noci třeští hlava jak střep. 

 

VÝVAR NENÍ SEZÓNNÍ ZÁLEŽITOST

Čaj se pije celý rok. Tak není důvod si nedat vývar kdykoli během roku. Navíc jaro a podzim už víceméně neexistují. A proto není důvod řešit roční období.

Kdykoli zahřeje bříško i duši.

 

Jako odměnu pro nejlepší návrhy máme připraveno:

 

  1. místo: 4000 Kč + zástěra + ochutnávka 6 produktů Konečně vývar
  2. místo: 2000 Kč + zástěra + ochutnávka 6 produktů Konečně vývar
  3. místo: zástěra + placky + ochutnávka 6 produktů Konečně vývar
  4. místo: zástěra + placky + ochutnávka 6 produktů Konečně vývar
  5. místo: zástěra + placky + ochutnávka 6 produktů Konečně vývar